Accountantskantoor

Als ondernemer weet u één ding zeker: er zal ook een boekhouding moeten worden gevoerd. Dat lijkt een vervelende bijkomstigheid, maar eigenlijk is het heel nuttig. Als ondernemer wilt u toch graag weten wat het resultaat is van alle inspanningen? Geen ondernemer is hetzelfde en datzelfde geldt daardoor ook voor de inrichting van de boekhouding. En hoe wilt u dit bijhouden? Wilt u de boekhouding zelf voeren, waarbij Oostra & Davids over uw schouder meekijkt, wilt u het in een online boekhoudprogramma voeren en/of geeft u het voeren van de boekhouding liever volledig uit handen aan ons als uw accountantskantoor? Oostra & Davids zoekt in overleg met u altijd naar de manier die het beste bij u of uw situatie past.

Jaarrekening

Jaarrekeningen zijn het resultaat van ondernemen met visie! Vaak wordt een jaarrekening gezien als geschiedenisboek. Het gaat immers altijd over het verleden en tja, die jaarrekeningen moeten nu eenmaal elk jaar opgesteld worden. Oostra & Davids ziet dat anders! Een jaarrekening is een uiterst belangrijk document. Niet in de eerste plaats voor de bank en nee, ook niet voor de Belastingdienst.

Met een jaarrekening geeft u richting aan de toekomst

Wilt u een jaarrekening laten maken? Jaarrekeningen zijn in de eerste plaats van groot belang voor de ondernemers zelf. Waarom? Nou, iedere ondernemer is extreem betrokken bij zijn onderneming en bruist voortdurend van de ideeën en plannen. Plannen voor het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, plannen om de omzet te verhogen, plannen om kosten te besparen, plannen om uit te breiden, plannen om te investeren, enzovoort. Als ondernemer heeft u een visie en juist daarbij is een jaarrekening erg nuttig. Jaarrekeningen helpen bij het evalueren en initiëren van plannen. Wat heeft gewerkt, wat niet en wat is wijsheid voor de toekomst? Het is natuurlijk super om te constateren dat iets heeft gewerkt! Iedereen heeft zo nu en dan behoefte aan bevestiging en een jaarrekening kan de ondernemer die bevestiging geven. Maar ook als iets niet heeft gewerkt is dat een belangrijke constatering. Jaarrekeningen helpen bij het beantwoorden van de vraag waarom iets niet of minder goed heeft gewerkt en kunnen ook nieuwe plannen laten opborrelen.

Het hele jaar door

De jaarrekening wordt bij Oostra & Davids altijd met u besproken. Als korte terugblik, maar vooral ook als een document om richting te geven aan de toekomst. Oostra & Davids is niet de boekhouder waar u nooit iets van hoort en gewoon jaarlijks hetzelfde trucje uitvoert. Oostra & Davids begeleidt en ondersteunt de ondernemer actief op weg naar een succesvolle toekomst. Niet alleen bij het bespreken van jaarrekeningen, maar het hele jaar door.