Particulier

Ook de vooraf ingevulde aangifte vraagt om een kritische blik!

Eerlijk is eerlijk. Op onze website besteden wij het meeste aandacht aan ondernemers en ondernemingen. Hoewel die doelgroep het grootste deel van onze klantenbestand beslaat, wordt ook de particulier bij Oostra & Davids met persoonlijke aandacht geadviseerd en begeleid.

Als wij de belastingdienst mogen geloven wordt het allemaal steeds makkelijker. De belastingdienst vult nu zelfs alvast de nodige gegevens voor u in (de vooraf ingevulde aangifte). Als u de gegevens dan even snel controleert en waar nodig aanvult, dan is het allemaal zo gepiept. Toch?

Nou, onze ervaring is dat makkelijker lijkt dan dat het is. Om te beginnen worden nog niet alle gegevens vooraf ingevuld. U moet dus scherp in de gaten houden of het allemaal wel volledig is. Verder kan de Belastingdienst bijvoorbeeld niet zien of een lening aangegaan is voor onderhoud of verbetering van de eigen woning. Zij zetten de lening “gewoon” in Box 3, maar daardoor kunt u renteaftrek mislopen en dus niet optimaal de fiscale mogelijkheden benutten.

Als u de aangifte inkomstenbelasting door Oostra & Davids laat verzorgen, dan kunt u er van uitgaan dat wij altijd een stapje verder kijken. Oostra & Davids denkt daarbij ook met u mee over vragen als: moet ik mijn hypotheek aflossen of niet? Daarnaast besteden wij bij het samenstellen van de aangifte inkomstenbelasting ook altijd aandacht aan de eventuele mogelijkheden op het gebied van de toeslagen. Door de economische crisis is het inkomen bij veel mensen nogal wisselend. In een jaar met een lager inkomen dan normaal, kan snel worden vergeten dat er wellicht recht bestaat op Zorgtoeslag. U moet dat namelijk altijd zelf aanvragen, want Zorgtoeslag mag dan slechts afhankelijk zijn van de hoogte van uw inkomen, dit regelt de belastingdienst dan juist weer niet automatisch….

Onze werkwijze bij particulieren belastingaangiften ziet er als volgt uit. Wanneer u alle jaaropgaven ontvangen hebt, maakt u een afspraak met Oostra & Davids. Oostra & Davids vraagt u voorafgaand aan de afspraak een checklist (zie downloads) in te vullen met vragen die relevant kunnen zijn voor uw aangifte. Deze vragenlijst maakt u bewust van eventuele situaties die voor u relevant kunnen zijn en het helpt ons om het maximale uit uw aangifte te halen. U neemt de ingevulde checklist met de jaaropgaven en overige relevante stukken mee naar de afspraak. Wij stellen de aangifte samen waar u bij zit. Dit doen wij om twee redenen. In de eerste plaats is het makkelijk om vragen te stellen bij het samenstellen van de aangifte, maar minstens zo belangrijk: het is een stuk persoonlijker! Als alle gegevens compleet zijn, kan de aangifte meteen worden afgerond op papier of in digitale vorm. Klaar terwijl u wacht!

Wat uw investering is?
Wij verzorgen particuliere aangiften voor de volgende vaste tarieven (inclusief BTW):

  • Aangifte inkomstenbelasting voor een alleenstaande: € 120,- inclusief btw
  • Aangiften inkomstenbelasting voor fiscale partners:  € 170,- inclusief btw
  • Verzorgen voorlopige aangifte inkomstenbelasting € 120,- inclusief btw
  • Meerprijs in een jaar met aan- of verkoop eigen woning en of wijzigen hypotheek € 100,- inclusief btw