ZZP-er

Zelfstandigen zonder personeel, maar met perspectief!

Het begrip ZZP-er behoeft nauwelijks toelichting. Het staat voor: zelfstandige zonder personeel. Of  uitgebreider geformuleerd: iemand die zelfstandig onderneemt, maar daarbij geen personeel in dienst heeft. Veruit de meeste ondernemers in Nederland zijn ZZP-ers en Oostra & Davids heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid ZZP-ers in haar klantenbestand. Reden genoeg om speciaal aandacht te besteden aan deze groep.

Een ZZP-er kan een starter zijn, maar ook iemand die al jarenlang voor zichzelf werkzaam is. ZZP-ers komen in allerlei beroepsgroepen voor. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, de gezondheidszorg, de zakelijke dienstverlening, enzovoort.

Het grote voordeel van ZZP-ers is dat zij eigenlijk alleen rekening hoeven te houden met zichzelf en de wensen van hun opdrachtgevers. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verrichte werkzaamheden en zijn bij alles wat ze doen enorm betrokken en gedreven.

Omdat ze het allemaal zelf (moeten) regelen, vinden ZZP-ers het wel belangrijk om een klankbord te hebben. Oostra & Davids is dat klankbord! Oostra & Davids begeleidt en adviseert bijvoorbeeld over investerings-/financieringsvraagstukken, tariefstelling, debiteurenbeleid, mogelijke kostenbesparingen en de inkomenspositie van de ZZP-er nu en later. Advisering om te kunnen ondernemen met perspectief!

Voor ondernemende ZZP-ers zijn er tal van voordelen te behalen op belastingtechnisch gebied. Denk daarbij aan willekeurig afschrijven, herinvesteringsreserve, oudedagsreserve, zelfstandigenaftrek, startersaftrek, meewerkaftrek en MKB-winstvrijstelling. Misschien niet iets waar u zich dagelijks mee bezig houdt, maar Oostra & Davids doet dat wel en zorgt er voor dat u deze voordelen optimaal benut!