Starter

Met Oostra & Davids snel en atletisch uit de startblokken!

Er zijn verschillende redenen waarom iemand wil starten met ondernemen. Voor de één is het een lang gekoesterde wens om zelfstandig te zijn, de ander is zijn baan kwijtgeraakt en “moet wat”, weer een ander heeft een goed idee/plan en wil dat van de grond te zien krijgen. Wat de aanleiding ook is, elke starter loopt tegen dezelfde vragen aan, zoals: Hoe gaat het met het inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Hoe gaat het met de belastingen? Hoe moet ik de administratie bijhouden?

 

Oostra & Davids heeft ruime ervaring met het begeleiden van starters. Op praktisch gebied gaat het dan vooral om het bijhouden en voeren van de administratie en om het verzorgen van de belastingaangiften. Voor het bijhouden van de administratie heeft Oostra & Davids een bijzonder handig systeem. Door de administratie volgens dat systeem in een ordner bij te houden hebben cliënten op elk moment van de dag inzicht in hun openstaande posten (vorderingen en schulden). Dit zonder ook nog maar iets in een boekhoudpakket te hebben geboekt. Natuurlijk moet het nog wel verwerkt worden in een boekhoudpakket. Hoe dat gebeurt, in welk pakket en door wie is altijd maatwerk.

Soms moeten starters ook een ondernemingsplan schrijven en een prognose maken, omdat zij een startkapitaal nodig hebben van de bank. In dat traject begeleidt en adviseert Oostra & Davids.